Sunscreen on Highwoods Boulevard

Aluminum sunscreen addition at south entry to existing building

Last year I designed a renovation to an office building on Highwoods Boulevard for a client interested in energy efficiency and providing a great work environment for his employees. The building already had great natural light, almost too much. The entire south side was glazed and the heat gain and glare were so extreme, especially in some offices during the winter, that the spaces could not be used.

South and west sunscreen

I did sun angle 3-D modeling and designed a sunscreen system that maintained all the views out of the windows, while blocking the morning and afternoon sun. A few weeks ago the exterior screen installation was completed. The renovations to the building also included two interior sunscreens in the lobby, an elevator addition, all new interior office layout, new bathrooms, a lactation room, a break room, and exterior planters.

3-D model for sun angle studies for the design of the sunscreen addition

Alphin Design-Build was the general contractor and Jim Dautremont and his team were the subcontractors who did a great job installing the sunscreen.

Before the sunscreen

Advertisements
This entry was posted in Architecture, Raleigh, VW Architecture. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s